Evenementen in Bodrum

In Bodrum worden jaarlijks leuke festivals georganiseerd en daarnaast vieren de plaatselijke bewoners enkele Islamitische feesten.

Religieuze feesten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Islamitische feestdagen vallen elk jaar anders, omdat ze afhankelijk zijn van de maankalender. Tijdens de Ramadan, de vastenmaand, mogen moslims tussen zonsopgang en zonsondergang niet eten, drinken, roken of seks hebben. Hoewel u hier in de toeristische badplaatsen weinig van zult merken zijn in het binnenland overdag vele bars en restaurants gesloten en wordt het na zonsondergang heel druk. Als u overdag in de toeristische badplaatsen aanschuift in een restaurant dan is enige discretie gepast. Direct aansluitend aan de vastenmaand volgt het suikerfeest, Şeker Bayramı, waarmee het einde van de Ramadan gevierd wordt. Het feest duurt drie dagen, waarin zeer overvloedig gegeten wordt en kinderen suikergoed krijgen. Het belangrijkste Islamitische feest vindt twee maanden en tien dagen na het suikerfeest plaats. Tijdens Kurban Bayramı, het offerfeest, wordt het offer van Abraham herdacht. Families slachten een dier en bereiden een feestmaal. Bij het offerfeest hoort ook een schenking aan de armen. Tijdens het offerfeest moet u rekening houden met veel gesloten deuren, het openbare leven komt tijdens het feest tot stilstand.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Festival

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In Bodrum vinden jaarlijks enkele leuke festivals plaats. Duikfanaten moeten Bodrum in mei bezoeken, want dan is het jaarlijkse duikfestival, waar demonstraties worden gehouden en exhibities zijn van antieke duikmaterialen. In dezelfde maand wordt in de stad het Fietsfestival gehouden om inwoners aan te zetten meer gebruik van de fiets te maken en minder in de auto te stappen. Het festival wordt opgeluisterd met dans- en muziekoptredens. In juni vormt het kasteel het toneel voor het Internationaal Film Festival, waarbij prijzen worden uitgereikt en diverse films worden vertoond. Ook op het kasteel vindt eind juli-begin augustus het Bodrum Festival plaats met diverse muziekoptredens. Dit festival wordt ieder jaar druk bezocht. Liefhebbers van klassieke muziek kunnen in juli in de haven van Turgutreis het klassieke muziekfestival bijwonen en meer klassieke muziek wordt gespeeld in juli en augustus tijdens het Gümüslük International Classical Music Festival, dat in Gümüslük en Bodrum gehouden wordt. In de tweede helft van september volgt het Internationaal Ballet Festival met diverse balletvoorstellingen in het kasteel van Bodrum.