Nachtleven in Bodrum

Het nachtleven op het schiereiland concentreert zich in Bodrum en Gümbet. Göltürkbükü is leuk om een avondje mee te maken.

Bodrum

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In Bodrum treft u vele bars en cafés waar u een gezellige avond kunt doorbrengen. Long Street, ook wel Bar Street genoemd, vormt het middelpunt van het uitgaansleven van de stad. Deze straat bevindt zich in het oosten van de plaats en hier vindt u tal van bars en kroegen. Wilt u de hele nacht dansen dan kunt u terecht in één van de clubs van Bodrum. De bekendste en duurste club is Halikarnas die plaats biedt aan 5000 feestgangers. Uitgaan in Halikarnas is een bijzondere ervaring. Behalve dansen op topmuziek bent u ook getuige van een indrukwekkende lasershow en spectaculaire dansacts. Een andere bijzondere uitgaansgelegenheid is Marine Club Catamaran. De club die zich gedeeltelijk op een boot bevindt en gedeeltelijk aan land, vormt voor velen het hoogtepunt van een vakantie in Bodrum. Catamaran heeft een glazen dansvloer, waardoor het lijkt alsof u op het water danst. De boot vertrekt rond middernacht naar open water, waar het feest zich voortzet. Wilt u eerder weg of komt u later aan, dan kunt u gebruik maken van shuttleboten die u van of naar het feestgedruis brengen.

Gümbet

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Gümbet staat bekend om het uitgebreide nachtleven. Dit speelt zich met name af aan de Ayaz Cadessi, oftewel de Bar Street, waaraan zich een zeer groot aantal bars hebben gevestigd. Veel bars hebben een openluchtgedeelte. Zeker in de zomermaanden blijft de temperatuur ’s nacht erg hoog en is feesten in de buitenlucht een geliefde optie. Doordat sprake is van veel concurrentie blijven de prijzen van drankjes relatief laag en hebben veel bars promotieacties, zoals bijvoorbeeld een gratis welkomstdrankje en happy hours op de vroege avond. Een aantal populaire bars/clubs in Gümbet zijn Xbar, Mystery Disco, Shakers en Central Bar. Gümbet is met name populair onder Britse jongeren. Wanneer u niet van harde muziek en veel lawaai op straat houdt, doet u er goed aan Gümbet tijdens uw vakantie te omzeilen.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Göltürkbükü

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Omdat in Göltürkbükü met name veel Turkse toeristen komen, betekent een avondje in deze plaats dat u zich onder de Turkse bevolking bevindt. Restaurants passen zich daar uiteraard op aan en in Göltürkbükü maakt u een goede kans om Turkse muziekacts live aan het werk te zien. Wanneer u dus wat anders wilt dan de eindeloze bars in de bar streets van Bodrum en Gümbet is een avondje Göltürkbükü een aanrader. Beseft u wel dat de plaats door de Turkse jetset bezocht wordt en de prijzen daardoor hoger liggen dan in andere plaatsen op het schiereiland.