Sport in Bodrum

Bodrum is met name een goede watersportbestemming, maar mountainbiken en paardrijden behoren eveneens tot de mogelijkheden.

Watersport

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op het schiereiland zijn veel baaien en stranden waar u kunt surfen. Met name bij het Fener Beach op de zuidelijkste punt van Bodrum komen geoefende surfers graag. U vindt hier ook een kitesurfschool. Turgutreis en Bitez zijn eveneens goede surfbestemmingen voor. Zeilen is een populaire activiteit langs de Turkse kust. Steeds meer plaatsen krijgen een moderne jachthaven. In Bodrum vindt u diverse jachthavens waar u aan kunt meren, een boot kunt huren of een zeiltrip kunt boeken. Ook Turgutreis en Yalikavak beschikken over moderne jachthavens. Nog meer watersportmogelijkheden heeft op de populaire stranden van het schiereiland, bijvoorbeeld in Gümbet, Ortakent of Bitez. Daar kunt u behalve surfen tevens waterskiën of wakeboarden. Tot slot kunt u in de wateren rond Bodrum prachtig duiken en snorkelen. Duiken is alleen toegestaan onder begeleiding van een officiële gids. Onder andere in Bodrum, Bitez en Turgutreis vindt u duikcentra waar u terecht kunt voor cursussen en expedities.

Golf

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Golfers kunnen op circa 25 km van Bodrum terecht op het Vita Park Golf Resort waar momenteel één 18 holes baan gelegen is, maar op het moment gewerkt wordt aan de aanleg van een tweede 18 holes baan. De huidige baan, de Milas course, is een par-71, de nieuwe baan, de Halikarnas baan, wordt een par-70 baan. Na het golfen kunt u in het clubhuis een drankje bestellen en een maaltijd nuttigen.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Paardrijden

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Een prima manier om het mooie binnenland van Bodrum te verkennen is te paard. In Turgutreis bevindt zich een manege waar u lessen kunt nemen of deelt kunt nemen aan een paardrijsafari. Uw kinderen kunnen eveneens lessen nemen. Wanneer uw kinderen paardrijden niet leuk vinden, kunnen ze zich vermaken in de mini-zoo en de kleine speeltuin op het terrein van de manege.

Mountainbiken

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het bergachtige binnenland van Bodrum biedt uitstekende mogelijkheden voor mountainbikers. U moet wel een goede conditie hebben, want makkelijke tochten zijn het niet die u hier kunt maken. In de populaire vakantieplaatsen kunt u vaak goede fietsen huren. Laat u informeren over mogelijke routes bij een toeristenbureau. Hier kunt u ook vragen naar georganiseerde tochten onder begeleiding van een gids.