Stranden in Bodrum

Hoewel het schiereiland Bodrum niet de kilometerslange zandstranden heeft zoals u die kent van de Spaanse Costas, telt het wel 33 blauwe vlag stranden.

Akyarlar en Karaincir

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Bij de plaats Akyarlar in het uiterste zuidoosten van het schiereiland vindt u twee mooie stranden. Het zijn mooie zandstranden die zeer langzaam in zee lopen. Doordat ze daarnaast in afgeschermde baaien liggen is het bij deze stranden zeer veilig zwemmen en zijn ze geschikt voor (kleine) kinderen. De windomstandigheden zijn gunstig voor wind- en kitesurfers. Achter de haven van Akyarlar vindt u enkele goede vistavernes.

Yahşi Beach/Camel Beach/Kargı

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Ter hoogte van het enkele kilometers landinwaarts gelegen dorp Ortakent vindt u enkele mooie stranden. Yahşi Beach is het langste strand van het schiereiland en het wordt zeer druk bezocht. U vindt hier diverse watersportfaciliteiten en sportvelden. Ten zuidwesten van dit strand ligt het Kargı strand, dat ook wel Camel Beach wordt genoemd. Het is een met fijn zand bedekt strand dat volgens sommigen het beste strand van Bodrum is. De bijnaam heeft het te danken aan de kamelen die op het strand lopen, waarop u een ritje kunt maken. Op Camel Beach heeft zich een watersportcentrum gevestigd.

Turgutreis

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Centraal voor de plaats ligt een mooi strand met vele faciliteiten. Dit strand wordt zeker in het hoogseizoen zeer druk bezocht. Bij het strand zijn diverse restaurants gelegen, waar u een lekkere (vis)maaltijd kunt eten. Ten zuiden van Turgutreis bevinden zich nog enkele goede stranden, waaronder Fener Beach, dat vooral populair is onder surfers en Meteor Beach, een smal, maar fijn strand omgeven door (palm)bomen. Meteor Beach is een particulier strand, maar is wel toegankelijk voor mensen die te voet komen.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Bitez

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het strand van Bitez is een populair strand met veel faciliteiten. Vanwege de gunstige wind is het populair bij surfers en op het strand zijn twee surfscholen gevestigd. Behalve surfen heeft u ook de mogelijkheid andere watersporten te beoefenen. Op het strand staan vele ligstoelen die daar neer worden gezet door de restaurants die achter het strand gevestigd zijn. U wordt op het strand bediend door het personeel van de diverse horecagelegenheden.

Het Zwarte Eiland

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Voor de kust van Bodrum ligt het zogeheten Zwarte Eiland, Karaada. Dit eiland is een populaire bestemming voor boottochten. Het staat bekend om de grot met helend water/modder. De legende gaat dat Cleopatra de modder gebruikte om haar schoonheid te behouden. Langs het eiland zijn diverse prachtige baaitjes en strandjes, waar u in alle rust kunt genieten van de zon.