Bodrum

Bodrum is een plaats met een lange geschiedenis, enkele bijzondere bezienswaardigheden en een bruisend uitgaansleven.

Bodrum ligt aan de westkust van Turkije en droeg in de oudheid de naam Halikarnassos. In die tijd was het een zeer bekende stad, omdat één van de zeven wereldwonderen, het mausoleum, zich in Halikarnassos bevond. Bovendien werd de beroemde geschiedschrijver Herodotus hier geboren. Vandaag de dag wordt de plaats jaarlijks door circa 400.000 buitenlandse toeristen bezocht en daarbij voegen zich nog vele Turkse vakantiegangers. Velen van hen arriveren per boot en meren aan in de grote jachthaven van Bodrum. Een nadeel van de plaats is dat het geen echt goede stranden heeft. De kustlijn is volgebouwd met horecagelegenheden. Het strand van Gümbet is het dichtstbijzijnde aan te raden strand.

Bezienswaardigheden

Bodrum kent enkele bezienswaardigheden die u beslist moet bezoeken. Helaas is van het in de oudheid zeer beroemde mausoleum zeer weinig bewaard gebleven. Het enige wat nog rest van het oorspronkelijke mausoleum is een trap, die naar de grafkamer leidde. In het museum vindt u wel reconstructies en kopieën van een fries, waarop de strijd van Theseus en Herakles met de Amazones wordt uitgebeeld. Stenen van het mausoleum zijn in de 15de eeuw door kruisridders gebruikt om het St. Petrus Fort te bouwen. Het fort telt vijf torens en zeven poorten. Interessant is de zogenaamde English Tower, waar wapenschilden te zien zijn van Engelse ridders, onder andere die van Salisbury en Gloucester. In het fort is een museum voor onderwaterarcheologie gevestigd, waar onder andere scheepswrakken tentoongesteld worden. Voor een mooi uitzicht over Bodrum bezoekt u het antieke theater, waarvan enkele zitrijen en de orkestbak bewaard zijn gebleven. Tot slot is het leuk om een bezoek te brengen aan de plaatselijke markt, die op donderdag- en vrijdagochtend plaatsvindt.

Uitgaansleven

Het uitgaansleven van Bodrum speelt zich voor het grootste gedeelte af in Long Street, ook wel Bar Street genoemd. Deze straat bevindt zich in het oosten van de plaats en aan Bar Street bevinden zich, zoals de naam reeds doet vermoeden talloze bars en cafés, waar u tot in de vroege uurtjes door kunt feesten. De bekendste club van Bodrum en misschien wel van heel Turkije is Halikarnas. De club bestaat al sinds 1979 en biedt plaats aan 5000 feestgangers. De club heeft een indrukwekkende lasershow en daarnaast worden regelmatig dansacts opgevoerd. Een bijzondere uitgaansgelegenheid is Marine Club Catamaran. De club bevindt zich deels op het water en gedeeltelijk aan wal. Catamaran heeft een glazen dansvloer, waardoor het lijkt alsof u op het water danst. De boot, die plaats biedt aan 1500 mensen vertrekt rond middernacht naar open water, waar het feest zich voortzet. Wilt u eerder weg of komt u later aan, dan kunt u gebruik maken van shuttleboten die u van of naar het feestgedruis brengen.

Andere plaatsen

Meer plaatsen in Bodrum:

Foto’s van Bodrum

Populaire accommodaties in Bodrum

Bodrum Holiday Resort 7.5
9 aanbieders
vanaf €511
Salmakis Beach & Spa Resort 8
9 aanbieders
vanaf €520
Prive Bodrum 8.3
5 aanbieders
vanaf €803

Bekijk alle 28 accommodaties in Bodrum

Ligging