Ortakent

Ortakent bestaat uit een oorspronkelijk dorp landinwaarts en een kuststrook, waar het toerisme zich steeds verder ontwikkelt.

Het oorspronkelijk dorp Ortakent ligt circa 4 km van de kust verwijderd. Het wordt omgeven door mandarijnboomgaarden en de route van het dorp naar de kust is mooi. In het dorp staan historische Griekse huizen, arpranga, en eveneens bijzonder is de in traditionele Turkse bouwstijl gebouwde 17de eeuwse Mustafa Paşa toren. Net buiten de plaats zijn archeologische opgravingen gedaan. Op de rand van Ortakent ligt Dedeman Aquapark, waar u 24 verschillende glijbanen en meerdere zwembaden vindt.

Strand

Voor de kust bij Ortakent ligt het langste strand van het schiereiland. Het wordt jaarlijks beloond met de blauwe vlag. Op het strand staan in het hoogseizoen vele ligbedden met parasols die horen bij de restaurants en bars die achter het strand gelegen zijn. Ondanks dat het strand vrij snel in zee afloopt, is Yahşi Beach, zoals het heet, populair bij gezinnen met kinderen. Bij het watersportcentrum kunt u waterski’s en waterfietsen huren, maar ook boottochten boeken.

Andere plaatsen

Meer plaatsen in Bodrum:

Foto’s van Ortakent

Ligging