Vervoer in Bodrum

Het belangrijkste vervoermiddel in Bodrum is de bus en een ander veelgebruikt vervoermiddel is de dolmuş.

Autohuur

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

U kunt direct bij aankomst op het vliegveld een auto huren, maar dit kan ook in de meeste toeristische plaatsen. In Bodrum (stad) vindt u enkele internationale verhuurbedrijven. Wanneer u een auto huurt, kunt u het beste even controleren of deze geen beschadigingen heeft. Eenmaal onderweg zult u merken dat Turken veel toeteren. Dit doen ze niet, omdat u niet hard genoeg rijdt, maar om u te waarschuwen, voordat ze u gaan inhalen. In Turkije komen driebaanswegen voor, waarvan uit beide richtingen mag worden ingehaald. Op deze wegen moet u zo ver mogelijk naar rechts rijden, zodat inhalende automobilisten genoeg ruimte hebben.

Scooters en motoren

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In de populaire toeristische plaatsen kunt u scooters en motoren huren. Zorgt u wel dat u goed verzekerd bent en wees voorzichtig in het verkeer, dat soms chaotisch kan zijn.

Taxi

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

De taxi is een goedkoop vervoermiddel in Turkije. Ze zijn geel en beschikken over een meter. Let u erop dat de chauffeur voor vertrek de meter aanzet. Wanneer u een lange rit per taxi wilt maken, kunt u het beste van tevoren een prijs afspreken.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Openbaar vervoer

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Het openbaar vervoer per bus is in Turkije goed geregeld en men maakt zeer veel gebruik van de bus. Tussen de grote steden rijden regelmatig goed verzorgde bussen. Reizen per bus is niet duur. Busstations liggen vaak een eindje buiten het centrum van de stad, maar minibussen brengen u van en naar het centrum. Een typisch Turks vervoermiddel is de dolmuş. Dit zijn minibusjes die als een soort openbare taxi fungeren. Deze brengen u naar kleinere dorpen en badplaatsen. De busjes vertrekken meestal pas wanneer ze bijna vol zijn en onderweg stappen overal nog mensen in. Hierdoor kunnen de dolmuşen erg vol raken. U kunt overal waar u wilt uitstappen, zolang u dat maar aan de chauffeur aangeeft. De bestemming van de minibusjes staat op de voor- of zijkant aangegeven. Betalen doet u contant in de dolmuş.