Excursies in Bodrum

Vanuit Bodrum zijn zeer interessante excursies te maken, onder andere naar Ephesus met indrukwekkende ruïnes uit de oudheid en naar Kos, waar zich het bekende Asklepion bevindt.

Bootexcursies

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u uw vakantie op het schiereiland Bodrum doorbrengt, heeft u de mogelijkheid een leuke bootexcursie te doen. Excursiebedrijven bieden verschillende boottochten aan, waaronder een avondtocht, waarbij u aan boord geniet van een heerlijke maaltijd en, wanneer u geluk heeft, een prachtige ondergaande zon. Dolfijnenliefhebbers kunnen een boottocht boeken met als doel het zwemmen met dolfijnen. Andere excursies voeren u langs mooie baaien en enkele eilandjes voor de kust. Bij veel boottrips vaart u op een traditionele Turkse gület, wat iets extra’s geeft. Meestal stopt u onderweg op een mooi strand en krijgt u de mogelijkheid om te zwemmen en snorkelen.

Ephesus/Efeze

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Voor cultuurliefhebbers en liefhebbers van de klassieke oudheid is een excursie naar Efeze een absolute must. Het is de belangrijkste antieke stad van Turkije. Een excursie naar de stad duurt een hele dag en het is een vermoeiende onderneming, want in Efeze is veel te zien! Onder begeleiding van een gids maakt u een wandeling langs diverse ruïnes, zoals het amfitheater, de bibliotheek en de Hadrianustempel.

Kos

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Vanuit Bodrum vaart u in een uurtje, of met een snelle boot in 20 minuten, naar Kos. U heeft op Kos de gelegenheid om de diverse overblijfselen uit de oudheid te bekijken. Op verschillende plaatsen in Kos-stad vindt u resten van onder andere tempels en een amfitheater. Kos is een fietseiland, u kunt een fiets huren en een paar uurtjes per fiets het eiland verkennen. Tot slot is het Asklepion een must voor de oudheidliefhebbers onder u.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Binnenland

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u het echte Turkije wilt ontdekken kunt u dat het beste doen door een excursie te boeken, waarbij u de traditionele dorpen in het binnenland aandoet. Onderweg rijdt u bovendien door het mooie bergachtige landschap van Bodrum. Zo combineert u natuur met het authentieke leven in de bergdorpen. Tijdens sommige excursies kookt een plaatselijke familie een traditionele maaltijd voor de deelnemers.

Jeepsafari

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Met een jeepsafari komt u op plekken die met een gewone auto moeilijk of niet te bereiken zijn. U rijdt cross country naar de mooiste natuurstukjes van Bodrum. Sommige excursies combineren een jeepsafari met een flinke wandeling of vertrekken in de late middag, waardoor u uiteindelijk op een bijzondere plek kunt genieten van een mooie zonsondergang.