Ontspanning in Bodrum

Iedereen heeft zo zijn of haar eigen manier om te ontspannen. In Bodrum kunt u heerlijk gaan winkelen, de natuur opzoeken tijdens een prachtige wandeling of uzelf verwennen met een Turks bad.

Winkelen

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Wanneer u een middagje wilt winkelen heeft u op het schiereiland verschillende mogelijkheden. Allereerst kunt u in Bodrum prima winkelen. U vindt in de plaats diverse leuke winkels en in het Oasis Shopping Centre heeft u alles onder één dak. Het winkelcentrum telt twee verdiepingen. Winkels vindt u op de eerste verdieping, terwijl op de begane grond horecagelegenheden gevestigd zijn. Zeer goed winkelen is het ook in Turgutreis. Als u kunt, moet u de plaats op zaterdag bezoeken. Dan is de plaatselijke markt en heeft u meer aanbod dan op de andere dagen. Op de markt worden etenswaren verkocht, maar daarnaast ook kleding. Behalve de markt vindt u in Turgutreis een straat met winkels die allemaal handwerkproducten verkopen. Hier vindt u leuke souvenirs voor het thuisfront. De populairste producten bij toeristen zijn tapijten, gouden en zilveren sieraden en bronzen en koperen voorwerpen. Denkt u eraan dat veel reisleiders een contract hebben met souvenirwinkels en provisie krijgen voor iedere klant die zij leveren. Het is voordeliger voor u om zelf uit te zoeken waar u het goedkoopst uw souvenirs kunt kopen. U zult wel bedreven moeten zijn in afdingen, anders betaalt u waarschijnlijk alsnog te veel.

Wandeltochten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op het schiereiland Bodrum kunt u prachtige wandelingen door het bergachtige binnenland maken. U loopt door olijfboomgaarden en komt authentieke dorpen tegen, waar u een idee krijgt van het traditionele leven van de plaatselijke bevolking. Behalve door het binnenland kunt u natuurlijk ook prachtige wandelingen langs de kust maken. Wanneer u op pad gaat dient u zich goed voor te bereiden. Echt goede paden vindt u niet, dus zorgt u in ieder geval voor stevig schoeisel. Neemt u daarnaast voldoende water mee en meldt bij de receptie van uw accommodatie waar u gaat wandelen.

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Fietstochten

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

In de grotere toeristische plaatsen kunt u vaak goede fietsen huren. Wanneer u gaat fietsen moet u rekening houden met de wegen in Turkije. Vele wegen zijn bedekt met steenslag, wat fietsen niet altijd even prettig maakt. Het binnenland van Bodrum is bergachtig, dus wanneer u daar gaat fietsen dient u over goede conditie te beschikken en een mountainbike is dan geen overbodige luxe. Informeert u bij het plaatselijke toeristenbureau naar beschikbare routes.

Wellness

Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Liefhebbers van de sauna kunnen zich in Turkije in hun handen wrijven, want het land staat bekend om de hammams, de Turkse baden. Op het schiereiland Bodrum vindt u enkele hammams, waar u zich kunt laten verwennen. Daarnaast beschikken diverse vier- en vijfsterren hotels over een hammam of andere wellnessfaciliteiten.